Θεσσαλονίκη, ένα «υπαίθριο μουσείο» να το γνωρίσεις με τα πόδια

Ζεστή, φιλόξενη και χαρούμενη, η Θεσσαλονίκη έχει μάθει να μην κρατά κανένα μυστικό για τον εαυτό της. Όπως ακριβώς οι ντόπιοι μιλάνε με αστείρευτη αγάπη για την πόλη τους, έτσι και τα κτίρια και τα μνημεία της είναι έτοιμα να στα αποκαλύψουν όλα. Περισσότερα από 2.000 χρόνια ιστορίας - ελληνιστική, ρωμαϊκή, βυζαντινή, οθωμανική και σύγχρονη - είναι απλωμένα μπροστά σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια και να ξεκινήσεις την εξερεύνηση.

Οι παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, τα ρωμαϊκά λείψανα, τα βυζαντινά κάστρα, τα οθωμανικά λουτρά και τα τζαμιά θα σου πουν όλα όσα πρέπει να μάθεις για τη σύγχρονη και ζωντανή πόλη της Θεσσαλονίκης, που μέσα στα χρόνια επηρεάστηκε και διαμορφώθηκε από πολλούς πολιτισμούς και διαφορετικές προσωπικότητες.

Όποια κατεύθυνση κι αν επιλέξεις να ακολουθήσεις θα ανταμειφθείς. Εμείς σου προτείνουμε παρακάτω ένα δρομολόγιο που ξεκινάει από τον εμβληματικό Λευκό Πύργο και τελειώνει στα κάστρα της Άνω Πόλης. Φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα, όπως το θες... Και δεν θα απογοητευτείς.

Πηγή: Discover Greece