Ένα Μουσείο που αξίζει να επισκεφθείτε.

Το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση της ιστορίας των Σεφαραδιτών Εβραίων και της εβραϊκής ζωής στη Θεσσαλονίκη.

Βρίσκεται στην οδό Αγίου Μηνά και ιδρύθηκε το 2001. Το κτίριο που στεγάζει το μουσείο χτίστηκε το 1904 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Vitaliano Poselli και είναι ένα από τα σπάνια κτίρια εβραϊκής ιδιοκτησίας που επέζησαν από την πυρκαγιά του 1917.

Στο ισόγειο του μουσείου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν αναμνηστικές πέτρες και επιγραφές από την κατεστραμμένη εβραϊκή νεκρόπολη, καθώς και φωτογραφίες που απεικονίζουν το νεκροταφείο όπως ήταν το 1914.
Στον πρώτο όροφο, η έκθεση αφηγείται την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας στην πόλη από τον 3ο αιώνα π.χ. μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με έμφαση στην εποχή των Σόα.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να επισκεφτείτε το μουσείο, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας και την τοποθεσία στον επίσημο ιστότοπο.

Είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε για να μάθετε για την πλούσια εβραϊκή ιστορία της πόλης και να τιμήσετε τις κοινότητες που έζησαν και συνέβαλαν στην ανάπτυξή της.